PERSBERICHT 3-OKTOBER-2023: Limburgse hotelketen past met succes Ai toe in gast communicatie

PERSBERICHT 3-OKTOBER-2023

 

Limburgse hotelketen past met succes Ai toe in gast communicatie

Met het hoofdkantoor gelegen in Gulpen staat deze jonge boutique hotelketen z’n mannetje. Opgewassen tegen de grote jongens en vol ambitie zijn we aan de weg aan het timmeren.

Waar innovatie op de loer ligt, ook in de hotellerie, moet je altijd kijken naar de toepasbaarheid vinden we bij Saillant Collection.

We zijn constant op zoek naar innovatie ter verbetering van de gastbeleving en/of de bedrijfsefficiëntie. Uiteraard weten we en ondervinden we dagelijks de gevolgen van de afgelopen jaren voor de industrie. Er is veel kennis uit onze branche gevloeid en er zijn helaas ook mensen die niet meer terug willen in de branche. 

Deze banen vervang je niet zomaar want Hotellerie en Gastronomie blijft mensenwerk!

Gelukkig biedt de technische vooruitgang van WhatsApp en ChatGPT in sommige gevallen wél soelaas. Zoals bij onze receptie, waar veel dezelfde vragen gesteld worden.  

In het hoogseizoen hebben we een Pilot opgezet om te kijken of we met bepaalde vragen efficiënter, sneller en beter om kunnen gaan.

Voor de gasten is alle informatie over het mooie Zuid Limburg nieuw, maar voor de medewerker kost het uiteraard tijd om al deze basale vragen te beantwoorden. De WhatsApp AI van Runnr biedt uitkomst. We hebben inmiddels méér dan 3000 conversaties gevoerd met gasten en onze Bot heeft 95% van de conversaties netjes kunnen afronden. Hij spreekt vloeiend iedere taal en kan zich ook nog eens inleven in de omgeving. Dus fietshuur of een restaurant reservering kan hij ook alleen af.

Robert Willms (Operationeel Directeur) geeft aan. “Een geslaagd experiment!" Dit geeft de kans voor ons personeel om zich 100% te focussen op de gastbeleving in onze hotels. Op locatie kunnen en moeten onze mensen het verschil maken. Als ze niet afgeleid worden door andere zaken wordt dit alleen maar makkelijker. "We voorzien dat we deze automatisering alleen maar verder gaan doorvoeren.“ 

 

Jacqueline Verhagen (Backoffice & Revenue) onderstreept dit nog eens. “Onze gasten zijn laaiend enthousiast en typen er via Whatsapp driftig op los, ze weten dat het een virtuele assistent is en zijn blij met de informatie die ze nu krijgen.” We hebben nog een aantal mijlpalen die we willen bereiken met deze integratie zoals onder andere het implementeren van de bot in ons zakelijke meeting segment. 

 

Op naar meer slimme innovaties in onze Limburgse Gastvrijheid.

Saillant Collection

Oude Rijksweg 20 

6271AA Gulpen

Voor informatie over dit persbericht neem contact op met r.willms@saillanthotels.eu óf j.verhagen@saillanthotels.eu

Telefoon: 0434503988

Locaties Saillant Collection:

Kasteel Doenrade, Hotel Maastricht City Center, Hotel Gulpenerland, Hotel Brull